Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mąki razowej z pieczarkami i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka przenna razowa 1/2 kg
mąka przenna 2 łyżki
jajko 3 szt
cebula 2 szt
kapusta 1 szt
pieczarki 1/2 kg
boczek wędzony 15 dag
masło 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mąki razowej z pieczarkami i kapustą

Na stolnicę przesiać obie mąki, dodać jajka, szczyptę soli, wyrobić ciasto dodając 1 szkl ciepłej wody. Rozwałkować, pokroić na łazanki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić. Poszatkowaną kapustę włożyć do wrzącej wody, dodać sól i ugotować do miękkości, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Wymieszać z osączoną kapustą i łazankami, przyprawić do smaku. Polać stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.10.2012 17:11
muszę spróbować
IlonaAlbertos 20.09.2012 22:56
Muszą być smaczne :)
mirosława4 10.09.2012 21:43
brzmi smacznie
patusia 27.03.2011 19:43
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak