Sposób przygotowania

Makaron ugotować na półtwardo, a w międzyczasie przygotować sos z reszty składników:
pierś z kurczaka pokroić w krótkie paseczki, a pieczarki w drobną kostkę; posypać pierś przyprawą do kurczaka i podsmażyć na patelni wraz z pieczarkami, doprawić Kucharkiem i pieprzem; dolac śmietankę UHT i podgrzewać mieszając, aż sos będzie lekko gęsty; doprawić jeszcze raz pieprzem (do smaku, ale potrawa powinna być dość pikantna).
Makaron wrzucić do sosu, przemieszać i podgrzewać razem przez chwilę.
Przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać parmezanem i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika - delikatnie zapiec i podawać na stół.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je tez robie podobnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !