Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
masło 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 2 szt
RODZYKI 5 dag
płatki migdałowe 5 dag
śliwki suszone 10 dag
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
zalewa z brzoskwiń 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól do smaku
goździki mielone 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko

Ryż włożyć do 1 l wrzącej osolonej wody i ugotować na sypko, odcedzić. Do rondelka wlać syrop z brzoskwiń, włożyć płatki migdałowe, gotować około 10 minut. Następnie dodać rodzynki, masło, suszone śliwki, goździki, cynamon i pokrojone w kostkę brzoskwinie, cukier waniliowy. Gotować przez 10 minut. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.10.2012 13:25
Smaczny deser na ciepło. Będę musiała przygotować :)
Monika193
Monika193 02.09.2011 19:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak