Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jaja 2 szt
cukier puder 450 g
margaryna 320 g
miód 70 g
mleko 750 ml
kasza manna 6 łyżka
masło 125 g
sok z cytryny do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

Produkty na ciasto: 1/2 kg mąki, 2 całe jajka, 20 dag cukru pudru, 70 g margaryny, 70 g miodu, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczanej. Z tych produktów zagnieść ciasto i upiec z niego 6-7 cienkich placków rozwałkowywanych na papierze do pieczenia dociętym do wymiarów formy.
Produkty na masę: 3/4 l mleka, kostka margaryny, 5-6 łyżek kaszy manny, 1/2 kostki masła, 25 dag cukru pudru, sok z cytryny, zapach cytrynowy
Mleko ugotować z kaszą. Ostudzić. Dodawać pozostałe składniki i ucierać. Tak przygotowaną masą przekładać placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.01.2014 09:01
robiłam i bardzo mi smkauje
barbara11561 28.08.2013 09:29
pyszne ciacho:)
Krystyna32 01.08.2013 07:24
pychotka !!
aisza1 09.07.2013 06:45
palce lizać
Dorian 24.11.2012 22:34
pycha
ewaa 18.10.2012 20:50
super
olkaaa 04.06.2012 16:55
extra przepis
Katarzyna59 05.05.2012 18:27
super
senninha 16.02.2012 12:24
musi być pyszna!
Marta1986 20.12.2011 12:28
super
calliope 09.11.2011 08:29
świetne danie :)
Ela15 24.08.2011 21:31
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak