Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie marynowane z owocami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 50 dkg
ocet winny 70 ml
woda 0,25 litra
pieprz
Goździki całe Prymat
cynamon
cebula 20 dkg
jabłka 20 dkg
agrest 15 dkg
rodzynki 1 łyżeczka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie marynowane z owocami

Namoczone wcześniej filety kroimy na mniejsze kawałki,cebulę obieramy i kroimy w krążki,jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki,agrest i rodzynki myjemy i odsączamy.Do wody dodajemy przyprawy,ocet cebulę i rodzynki i gotujemy,następnie dodajemy jabłka i nadal gotujemy.Do słoika wkładamy śledzie i każdą warstwę przekładamy cebulą i owocami zalewamy zimną zalewą i pozostawiamy na 24 godziny w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 22.08.2011 12:28
no właśnie-pomysłowe
traktorek 28.03.2011 12:28
bardzo ciekawe z tym agrestem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak