Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zielonym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dkg
musztarda 1 łyżeczka
por 20 dkg
natka pietruszki
majonez tradycyjny 30 dkg
groszek świeży 15 dkg
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zielonym sosie

Jajka obieramy i przecinamy na połówki,por kroimy cienko w półkrążki,groszek odsączamy z zalewy pietruszkę drobno siekamy.Por groszek i zieleninę dodajemy do majonezu i mieszamy.Filety kroimy na mniejsze kawałki układamy na półmisku z jednej strony obkładamy je połówkami jajek a z drugiej polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.07.2012 23:40
lubię śledzie;)
Andysz 02.07.2012 23:40
lubię śledzie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak