Sposób przygotowania

Ciasto składa się z 2 części:

1. Placek orzechowy: 7 jaj i szklankę cukru pudru ubić. Do ubitej masy dodać 25 dag zmielonych orzechów włoskich, cukier waniliowy, 1 łyżkę tartej bułki, pół tabliczki roztopionej czekolady i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko wymieszać i upiec w temp. 200 stop.

2. Placek kokosowy: 6 jaj i 25 dag cukru ubić. Do ubitej piany dodać 10 dag wiórek kokosowych, 3 dag maki pszennej, 3 dag mąki ziemniaczanej i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.wszystko wymieszać i upiec.
Masa: 1 kostka masła, 1 szklanka cukru pudru, no całą szklanka śmietany, kakao i zapach według uznania
Wszystkie składniki utrzeć - kakao dodać na końcu.

Placek orzechowy przekroić, posmarować masą, położyć placek kokosowy, posmarować powtórnie masą, położyć drugą część placka orzechowego, polać polewą czekoladową, posypać wiórkami lub orzechami według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    musi byc pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    musi być pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Napewno świetnie smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię takie smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super połączenie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smakowałby mi, lubię orzechy
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !