Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Bakłażany osuszyć na bibule. Olej i masło rozgrzać na patelni, plastry bakłażanów obsmażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć, osączyć z tłuszczu na papierze. Mięso obsmażyć na tym samym tłuszczu, przełożyć do rondla. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoto, razem z pomidorami dodać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wlać bulion, dusić pod przykryciem 30 minut. Dołożyć bakłażany, dusić jeszcze 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zachęcające danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ostatni raz baraninę jadłam w dzieciństwie, może warto wypróbować ten przepis;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    już nie pamiętam kiedy jadłam baraninę
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    czuję jego smak w ustach rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Chętnie bym spróbowała.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bakłażany w mojej kuchni to rzadkość, warto spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ale to musi być dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetny pomysł
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !