Sposób przygotowania

Z szparagów najpierw odcinamy dolne końce , obrać z włóknistej skórki , umyte już wkładamy do zimnej wody , aby nam nie sczerniały. Następnie powiążmy je w pęczki i włóżmy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy je pod przykryciem. Jak już się ugotują to rozwiązać pęczki i ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masełkiem , posypmy serem żółtym twardym a wcześniej żółtka ugotować na twardo i rozdrobnić połączyć z serem żółtym i posypać wierzch . Zapiekamy w piekarniku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię szparagi
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    genialne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !