Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany szpinak z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
margaryna 2 łyżki
jajko 4
ser twardy żółty 50 g
śmietana 12% 1\\2 szklanki
czosnek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany szpinak z serem

Szpinak najpierw trzeba przebrać potem sparzyć musimy i wkładamy do sitka aby się odsączało , następnie musimy zemleć połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku . Naczynie żaroodporne wysmarowane masłem już wypełniamy szpinakiem i dopiero teraz na szpinak wbijamy jajka , całość posypać paluszkami serem najlepiej twardym startym i zapikamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 06.07.2012 17:57
jadłem w tym roku ale inaczej przygotowany
ElizaT 31.03.2011 10:44
pewnie smakowało super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak