Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z drobiowymi klopsikami i brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
brukselka 10 szt
koncentrat pomidorowy 250 ml
średnia marchewka 1/2 szt
średnia pietruszka 1/2 szt
jajko 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z drobiowymi klopsikami i brukselką

Pierś ugotować z jarzynami, zielem i liściem laurowym. Wywar przecedzić. Dodać do niego brukselki, ugotować je do miękkości. Wlać koncentrat, zagotować, doprawić maggi i pieprzem. Jarzyny (oprócz brukselki) i pierś zmielić, dodać odrobinę pieprzu i jajko. Wyrobić masę. Formować z niej klopsiki, ugotować je na parze (są bardzo delikatne, należy uważać, aby się nie porozpadały). Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 04.04.2012 08:14
te kluseczki na parze muszą być pyszne, a w połączeniu z pomidorową to już niebo w gębie...
misia53 01.01.2012 19:47
sztuka stworzyć tak piękny kolor...
LuKaSz4761 07.11.2011 10:13
super przepis
Karolina92 30.05.2011 23:14
super! strasznie mi sie podoba i chyba mozna ja jesc na Dukanie :)
ewaa 03.04.2011 13:21
bardzo ciekawy przepis,apetycznie wygląda
Babciagramolka 27.03.2011 18:46
Masz pomysły- fajna i pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak