Sposób przygotowania

Oddzielić źółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać źółtka i pozostałe składniki. Masę podzielić na 3 części. Do każdej z nich dodać inny barwnik i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylewamy do tortownicy na przemian kolorami. Piec ok 30 min.

Masa budyniowa:

Ugotować budyń i wystudzić. Zimny budyń ucieramy z kostką margaryny na jednolitą masę.

Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę. Lekko nasączmy sokiem wiśniowym. Pierwszą część biszkoptu smarujemy kremem. Zostawiamy trochę kremu do dekoracji. W środek masy kładziemy wiśnie. Przykrywamy drugą połową biszkoptu. Wierzch smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jaki kolorowy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !