Sposób przygotowania

Zacznijmy od kaszy którą gotujemy z dodatkiem soli. Potem wyjąć i niech stygnie. Następnie dodajmy pomidory pokrojone , zieloną część pora i twarożek , doprawmy to do smaku i zamieszać.. Następnie z mąki , wody i pół łyżeczki soli , jajka zagnieść ciasto, z ciasta pokroić na pół jedną połowę zawsze zawijam w folię aby ciasto było cały czas elastyczne i miękkie. Z jednej połówki robię placek duży , wycinam koła i na każdym kolę kładę łyżką farsz , zaklejamy brzegi i gotujemy w osolonej wodzie , a potem wyjmujemy .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale piękne i smaczne
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    jejku, pierogow dla calego plutonu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !