Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1,5 kg
cytryna 3 szt
cebula 1 szt
wino białe 200 ml
bulion 200 ml
olej do smaku
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak cytrynowy

Cytryny myjemy i kroimy na ćwiartki.Kurczaka myjemy,osuszamy i obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju,po czym wykładamy na talerz.Na tłuszczu obsmażamy cebulę,a następnie do rondla wkładamy ponownie ćwiartki z kurczaka oraz ćwiartki cytryny.Całość zalewamy winem i dusimy przez 5 minut.Dolewamy bulion,doprawiamy cukrem i solą,wkładamy liść laurowy i dusimy na wolnym ogniu przez około 45 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.09.2011 21:29
bardzo ciekawy przepis
Iwona45 02.08.2011 17:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak