Sposób przygotowania

Wodę zagotować włożyć do wrzątku umyte żeberka osolić dodać liść i ziele, gotować na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać umytą włoszczyznę i gotować jeszcze ok. 20 minut(by żeberka były dostatecznie miękkie). Po ugotowaniu mięso wyjąć z rosołu (owinąć folią by było cieple) a ugotowanie w nim warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę. Równocześnie doprawiamy wywar do smaku i dodajemy kaszę jęczmienną - gotujemy ją przez 15 minut. Podajemy krupnik z ugotowanymi żeberkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    lubię żeberka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale kaszy nie podano w składnikach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre ale wole na kurze
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !