Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obierz,oczyść grzyby,liście szpinaku opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj.Cebulę i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę,grzyby w mniejsze kawałki.Czosnek przeciśnij przez praskę.Rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę.Dodaj grzyby z pomidorami i czosnkiem i podsmaż.Pod koniec wrzuć szpinak.Posól,popieprz i odstaw.Oddziel żółtka od białek.Żółtka ubij z mlekiem.Dodaj mąkę i wymieszaj na gładkie,rzadkie ciasto.Z białek ubij sztywną pianę.Wysmaruj masłem foremki i wysyp połową parmezanu.Schłodzoną mieszankę warzywną i grzyby wymieszaj z ciastem i resztą parmezanu.Dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołowa.Pod koniec delikatnie wymieszaj pianę z białek i rozdziel do foremek.Suflety piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut,do przyrumienienia.Ozdób pietruszką.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie bomba
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie robiłam i nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !