Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 300 g
kalafior 1\\2
keczup pikantny 2 łyżki
majonez 100 g
mleko 1\\2 szklanki
orzechy włoskie 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z orzechami

Sparzone pomidory obieramy ze skórki i pokroić dowolnie , kalafiora zalewamy wrzątkiem troszkę solimy dajemy parę łyżeczek mleka i ugotować bez przykrycia , jak wyjmiemy kalafiora już ostudzonego to dzielimy go na kawałki i łączymy go z pomidorami, polewamy majonezem , zaś sparzone orzechy obrać ze skórki i drobno posiekać tez dodać do pomidorów , skrapiamy keczupem , posypujemy tymiankiem , i szczyptą soli, pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.04.2012 21:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak