Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Otręby mielimy wraz z kawą na drobny proszek. Żółtka ucieramy z 1 łyżką słodzika, dodajemy otręby i aromat. Białka ubijamy na sztywną pianę, gdy są ubite – dodajemy ½ łyżki słodzika i miksujemy jeszcze przez 30 sekund. Dodajemy białka do masy otrębowej i delikatnie mieszamy łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką porcje ciasta. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy w takiej temperaturze do momentu, aż się zarumienią (czas jest różny w zależności od wielkości ciastek).

Mi z tej porcji wyszło 8 dość dużych biszkoptów. Czas pieczenia: 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super-próbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !