Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 3/4 kg.
ananas 1 puszka
miód płynny 3 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
płatki i kawałki ostrej papryc
oliwa
Majeranek suszony Prymat
sól
ponadto :
ryż
kukurydza konserwowa
rodzynki
sok ananasowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z ananasem

żeberka umyć oprószyć solą i natrzeć majerankiem,z soku z ananasa,miodu,ketchupu i oliwy zrobić marynatę i polać żeberka następnie odstawić na 1 dobę do lodówki,następnego dnia włożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i upiec w piuekarniku w temp.180st.ok.1godz.co jakiś czas podlewać sokiem z ananasa,na 10min.przed końcem pieczeniado brytfanki lub naczynia żaroodpornego dodać osączone plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryczki,podawać z ryżem na sypko wymieszanym z rodzynkami i kukurydzą z puszki,polać danie wytworzonym sosem podczas pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.01.2014 10:54
fajne danie
IKrakowianka 12.02.2012 17:12
ciekawe połaczenie
Monika193
Monika193 22.10.2011 23:29
rewelacja
eduszo
eduszo 07.04.2011 13:44
No tak robie podobne,lubie robic je na różne sposoby.
mysza666 03.04.2011 12:30
Świetne mięsko
MAR3STA 28.03.2011 21:05
świetny pomysł;)
izapozdro 27.03.2011 19:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak