Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kruche budyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
masło ekstra 1/2 kostki
budyń waniliowy 1 op
żółtko jajek 2 szt
mleko 3 łyżki
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruche budyniowe

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką ciasteczka. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180*C. Ciasteczka muszą być ładnie zrumienione.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 29.10.2011 14:05
super
maciek7 03.10.2011 20:59
pycha
wolochski 08.07.2011 22:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak