Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyść wraz z nogami kurczaka włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli i gotować na małym ogniu, Po około 1/2 godz. dodać przyprawy i gotować jeszcze 15 minut. Miękkie mięso oczyść z kości. Wywar przecedź, przyprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę. Płynu powinno zostać około 1 litra. Wywar ostudzić. kukurydzę wyłożyć na dno salaterki. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, w połowie też przełożyć kukurydzą. Wywar wlać do salaterek i pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczna, lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !