Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkiem (Dukanowa)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dkg
pierś z kurczaka 25 dkg
jajko 5 szt
czosnek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
słodka papryka w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkiem (Dukanowa)

Mięso i czosnek drobno siekamy, dodajemy 2 surowe jajka i przyprawy. 3 jajka gotujemy na twardo. 1/2 masy mięsnej wykładamy do teflonowej lub silikonowej formy do pieczenia (małej keksówki), układamy na masie jajka lekko je dociskając przykrywamy pozostałą masą. Wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, podnosimy temperaturę do 170 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak