Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kapustą kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
budyń 1 szt
kwaśna śmietana 1 szkl
ser żółty 15 dag
kapusta biała 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kapustą kiszoną

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Dymkę pokrój w plasterki, paprykę w paseczki.
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć kapustę, paprykę, dymkę i listek laurowy. Wlej bulion.
Przypraw i duś ok 10 min.

Ziemniaki, obierz i ułóż w żaroodpornym naczyniu, na każdym ziemniaku połóż kapustę z warzywami, polej sosem i posyp serem. Zapiekaj ok 25 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 27.03.2011 14:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak