Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa Dukanowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 75 dkg
pierś z indyka 75 dkg
peklosól 15 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 5 g
czosnek
kminek
słodka papryka w płatkach
Majeranek suszony Prymat
Do parzenia:

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa Dukanowa

Mięso zmielić maszynką z sitkiem o dużych oczkach, wymieszać z peklosolą oraz solą morską. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej w glinianym naczyniu) na dobę. Dodać przyprawy oraz posiekany czosnek. Wymieszać, odstawić na godzinę. Masą nadziewać jelita naturalne. Kiełbasę włożyć do wody (z liściem i zielem) o temp. 40 stopni, podgrzać ją do 75 stopni i parzyć kiełbasę przez 20 minut. Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 01.02.2012 14:22
fajny przepis
traktorek 28.03.2011 12:47
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak