Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierozki pikantne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
sól szczypta
masło 75 g
woda 3 łyżki
olej 2 łyżki
mięso mielone wołowe 200 g
przecier pomidorowy 1 łyżka
woda 50 g
kminek 1 łyżeczka
sól
chili Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pierozki pikantne

Z mąki, soli, masła i wody szybko wyrób ciasto, owiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oleju i dodaj mielone mięso. Następnie dodaj przecier pomidorowy i wodę. Całość wymieszaj, dopraw kminkiem, solą oraz chili. Chwilę gotuj i pozostaw do ostygnięcia.

Ciasto rozwałkuj i wytnij kółka. Na każdym nałóż nadzienie i zlep brzegi. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz je ok 15 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak