Sposób przygotowania

Wybieramy ziemniaki w miarę równe, zeby upiekły się w tym samym czasie. potem myjemy je dokładnie. ja je najpierw podgotowałam przez 15 minut a potem po ostudzeniu ostrym nożykiem odcinamy góre, wydrazyłam troche ziemaniak w środku i w to miejsce nadziałam serem feta roztartym z czosnkiem, przykrywamy ziemniaka beretem. zawijamy w folie aluminiową. wkładamy do piekarnika np razem z szaszłykami lub osobno pieczemy.

Zrobiłam dwa razy były dodane do mielonych na patyku a dzisiaj z szaszłykami. Podałam do nich ogorki małosolne własnej roboty i sos tzatziki (jogurt, ogorek starty, czosnek) ktory sie świetnie skomponował z ziemniakami, feta i czosnkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jaki fajny pomysł:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale fajowe! bardzo mi się podoba - wykorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !