Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, studzimy. Kroimy w plastry grubości 2 – 3 mm. Wędliny kroimy w paseczki, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę i smażymy jeszcze przez 3 minuty. Składniki sosu miksujemy ze sobą. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy dno i brzegi plastrami ziemniaków. Następnie wykładamy podsmażone z cebulę wędliny, posypujemy ½ sera i zalewamy sosem. Na górze układamy resztę plastrów ziemniaków i posypujemy je resztą sera. Zapiekamy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo chetnie spróbowalabym takiej zapiekanki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !