Sposób przygotowania

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jako, sól i cały czas ucieraj na gładką masę. Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką. Ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.

Ciasto rozwałkuj i przełóż do formy, spód po nakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika na 15 min nagrzanego do 180 stopni.

Czekoladę rozpuść w rondlu na wolnym ogniu, dodając śmietanę i mleko. Zdejmij z ognia i cały czas mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Jajko ubij i połącz z czekoladą. Gotową masę wlej do wcześniej upieczonego ciast, następnie wstaw ponownie do piekarnika na 10 min.
Wystudzoną tartę posyp startą czekoladą i wstaw do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !