Sposób przygotowania

Cukier puder,białko,sok z cytryny i odrobinę olejku miętowego wyrabiamy bardzo dokładnie mikserem na gładką masę.Masę umieszczamy pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i wałkujemy na grubość około 5 mm.Jeśli masa się klei podsypujemy cukrem pudrem i wgniatamy..Foremkami do ciasteczek(małymi)wycinamy gwiazdki,przekładamy je na wyłożoną pergaminem blaszkę i suszymy w piekarniku około 2 godziny.Obie czekolady topimy w osobnych miseczkach w kąpieli wodnej.Do białej dodajemy sklarowane masło i dokładnie mieszamy.Każdą gwiazdeczkę zanurzamy w białej czekoladzie,rozkładamy na arkuszach papieru i suszymy.Wierzch dekorujemy ciemną czekoladą:)Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !