Sposób przygotowania

SKŁADNIKI ID 1-7 SĄ NA CIASTO.
SKŁADNIKI OD 8-13 SĄ NA MASĘ.

Miód zagotować z przyprawami. Ucierać żółtka z cukrem, wlewając po łyżce miodu. Do masy dodać mąkę z sodą, dobrze ubite białka i posiekane orzechy. Wymieszać. Upiec dwa krążki. Zagotować miód ze śmietaną lub mlekiem, cały czas mieszając. Ubić jajka z cukrem, wlać cienkim strumieniem gorący miód z mlekiem, cały czas ubijając. Masę jajeczno-miodową zagotować i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i po trochu dodawać do niej masę, stale mieszając. Na koniec wsypać orzechy, wymieszać. Krążki ciasta przełożyć kremem, posmarować masą wierzch i boki tortu, udekorować orzechami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !