Sposób przygotowania

c.d.
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
5 dkg suchego makaronu ryżowego nitki

Makaron zalać wrzątkiem, odstawić na 3 minuty, odcedzić. Wołowinę pokroić w dużą kostkę. W garnku mocno rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć na ciemnobrązowy kolor. Wrzucić posiekaną cebulę i smażyć przez 3 minuty ciągle mieszając. Wlać sos sojowy i wodę. Gotować pod przykryciem 1 godzinę. Boczek pokroić w drobne paseczki, wytopić na patelni, odlać tłuszcz, boczek wrzucić do zupy. Marchewkę i pietruszkę pokroić w grubsze słupki, pora w plasterki, dodać do zupy. Gotować 10 minut. Ziemniaka pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka. Posolić. Gotować kolejne 15 minut. Świeżą paprykę pokroić w paseczki, czosnek i chilli w plasterki, każdą kolbę kukurydzy podzielić na 3 części. Dodać wszystko do zupy wraz z pędami bambusa, sosem chilli-czosnkowym, kasztanami i kiełkami. Doprowadzić do wrzenia. Makaron przesiekać i również dodać do zupy razem z sokiem pomidorowym. Wsypać cukier. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody. Wlać do garnka ciągle mieszając zupę. Na końcu dodać natkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne danie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    musi być bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z kasztanami!:) jeszcze nie jadłam - to musi być bardzo pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Efektowny romansik ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !