Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zielona lekka zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,25 l
skrzydełka kurczaka 4 szt
mała marchewka 1 szt
zielona część średniego pora
kapusta pekińska 3 liście
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion drobiowy 1 kostka
gęsta śmietana 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
kapusta 3 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zielona lekka zupa

Wodę wlewamy do garnka, wkładamy skrzydełka kurczaka, marchewkę i pokrojony w krążki por. Gotujemy bulion. Wyjmujemy kurczaka i marchewkę i wrzucamy drobno pokrojone kapusty. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pół puszki groszku (wraz z zalewą), kostkę rosołową oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną zupę rozlewamy do talerzy, na środku kładziemy łyżkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 22.05.2012 00:00
mniam
Renata16 21.05.2012 11:28
wygląda na bardzo apetyczną zupkę
suzana 27.03.2011 11:56
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak