Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński – wariacja by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jasnozielona część pora 5 dkg
zakwas buraczany 1 szklanka
czosnek
fruktoza
borowiki 3 szt
bulion 2 na wędzonym boczku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
kapusta biała 10 słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński – wariacja by Yvonne

Fasolę moczymy w letniej wodzie i zostawiamy na noc. Rano odcedzamy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy fasolę, liścia, ziele, pokrojonego w pół-krążki pora, grzyby, kostki rosołowe i gotujemy do momentu, aż fasola będzie miękka. Wyjmujemy liścia i ziele, wrzucamy posiekaną kapustę. Gotujemy do miękkości kapusty. Na końcu wlewamy zakwas i doprawiamy zupę pieprzem, posiekanym czosnkiem, fruktozą i octem (w razie potrzeby). Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 20.05.2011 21:12
Uwielbiam te zupe :)
jogobella231
jogobella231 15.05.2011 11:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak