Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
sól do smaku
pieczarki 250 g
oliwa do smaku
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Wołowinę pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Umyć, osuszyć i rozbić. Posolić, posypać pieprzem i odstawić. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry. Usmażyć i przestudzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kłaść na plastry wołowiny, zwijać je w roladki i obsmażać na dobrze rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla i dusić w bulionie z kostki grzybowej, ziela i listka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.12.2013 11:09
pyszne danie
ben-ka 26.07.2013 09:30
Lubię wołowinę,tylko dlaczego ona taka droga?
Katarzyna59 30.05.2013 16:59
fajny przepis
Ela15 26.03.2013 20:22
super roladki
olkaaa 30.06.2012 16:24
bardzo je lubię
zuzanna_z 30.04.2012 13:18
uwielbiam
Robert10 24.11.2011 21:53
smakowite
Wafelek2601 17.09.2011 09:25
smaczne
Magdalena80 21.05.2011 23:49
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak