Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
sól do smaku
oliwa do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Wołowinę pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Umyć, osuszyć i rozbić. Posypać solą i czarnym mielonym pieprzem. Odstawić na około 1 godzinę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla i dusić w bulionie z kostki rosołowej z dodatkiem ziela i listków oraz posiekanej w kostkę cebuli, aż do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 12.06.2013 10:07
lubię bitki,ale nie solę mięsa wołowego przed smażeniem:)
Katarzyna59 25.05.2013 20:22
świetny przepis
Krystyna32 13.12.2012 08:39
extra
olkaaa 07.10.2012 11:17
bardzo smaczne
Betka 08.05.2012 09:21
na pewno pyszne;)
IZABELA29 02.05.2011 10:04
smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak