Sposób przygotowania

Mostek umyć, osuszyć i naciąć w nim dużą kieszeń. Posiekany czosnek utrzeć z solą (ma być go dość dużo) i natrzeć nim mostek. Pozostawić go w lodówce na całą noc. Bułkę namoczyć w mleku. Od żółtek odłączyć białka i ubić je na sztywną pianę. Z mięsa indyczego mielonego, odciśniętej bułki, żółtek, przypraw i posiekanej natki pietruszki wyrobić jednolitą masę, na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Nadziać mostek. Brzeg mięsa zszyć i piec w 150 stop. około 2- 2,5 godziny podlewając lekko wodą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    wieki nie jadłam cielęciny,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Cielęciny już dawno nie jadłam,a bardzo ją lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !