Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 500 g
indyk 500 g
bułka 1 szt
mleko 50 ml
jaja 4 szt
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
natka pietruszki do smaku
czosnek ząbki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy nadziewany

Mostek umyć, osuszyć i naciąć w nim dużą kieszeń. Posiekany czosnek utrzeć z solą (ma być go dość dużo) i natrzeć nim mostek. Pozostawić go w lodówce na całą noc. Bułkę namoczyć w mleku. Od żółtek odłączyć białka i ubić je na sztywną pianę. Z mięsa indyczego mielonego, odciśniętej bułki, żółtek, przypraw i posiekanej natki pietruszki wyrobić jednolitą masę, na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Nadziać mostek. Brzeg mięsa zszyć i piec w 150 stop. około 2- 2,5 godziny podlewając lekko wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.11.2013 09:45
Cielęciny już dawno nie jadłam,a bardzo ją lubię.
IwonaKa 09.11.2013 14:47
wieki nie jadłam cielęciny,pycha
olkaaa 29.11.2012 07:46
muszę spróbować
Piotr-21 12.06.2012 21:01
fajny
Katarzyna59 24.04.2012 08:59
ciekawy przepis
Marta1986 14.12.2011 00:26
super
Robert10 25.11.2011 09:01
bardzo smaczny
Magdalena1110 18.10.2011 17:45
dobre
klaklak 23.04.2011 22:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak