Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

starty chrzan do smaku
jajko 1 szt
jogurt naturalny 100 g
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa do smaku
filet z dorsza 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie chrzanowym

Rybę rozmrozić, posypać przyprawą i odstawić do lodówki na około pół godziny. Maczać w skłóconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć w ciepłe miejsce. Do rondelka wlać odrobinę wody, dodać chrzan i przez chwile go poddusić. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, wymieszać podgrzewając. Doprawić do smaku solą i cukrem. Polewać sosem wcześniej usmażoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 07:37
super przepis
Grazyna0211 27.03.2013 09:41
bardzo smaczne zestawienie
caralajna 24.09.2012 09:48
fajny
barbara11561 14.06.2012 10:51
lubię odrobinę ostrości:)
olkaaa 03.06.2012 14:19
koniecznie muszę spróbować
klaklak 03.03.2012 22:42
fajny pomysł
ziutula
ziutula 28.11.2011 11:26
ciekawe połączenie
calliope 20.11.2011 12:32
uwielbiam :)
kriso 06.10.2011 22:07
rewelacja
annagebalska 13.06.2011 08:43
mniam
klaklak 24.04.2011 10:01
smaczne
daria899 01.04.2011 21:13
super
halinka1011 27.03.2011 10:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak