Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w majeranku i czosnku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec kurczęcy 2 szt
czosnek 1 szt
jogurt naturalny 150 g
kostka rosolowa wołowa 1 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w majeranku i czosnku

Posiekany czosnek utrzeć z solą i posmarować nim filety z udźca kurczaka, posypać je majerankiem i odstawić do lodówki na minimum pół godziny. 1/4 kostki rosołowej rozpuścić w 100 ml wrzącej wody. Mięso wrzucać na lekko natłuszczona patelnię i lekko podsmażyć, (tak aby zamknąć pory w mięsie). Dodać bulion i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlać jogurt, wcześniej zmniejszając ogień tak, aby jogurt się nie ściął. Zagotować potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.12.2013 14:12
fajne danie
olkaaa 25.07.2013 07:48
chętnie spróbuję
barbara11561 25.02.2013 00:34
też tak lubię
Łukasz15 12.02.2013 20:17
Bardzo dobry
krystyna330 20.01.2013 13:03
super
Ela15 13.01.2013 20:08
super
aleksandra16 01.10.2012 17:27
apetycznie wyglada
anula250 17.02.2012 08:45
świetne :)
junox 21.12.2011 21:12
pyszny
Agnieszka/picola 06.11.2011 22:28
mniam
Jaheira11 23.10.2011 22:39
mmmmm aż tu zapach poczułam :)
dorotka0000025 01.06.2011 12:06
mniam
forgielka 06.05.2011 11:42
rewelacja
Agnieszka/picola 09.04.2011 21:13
smaczne
halinka1011 27.03.2011 10:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak