Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto agrestowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 1, 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka agrestowa 2
budyń śmietankowy 2
kostka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto agrestowe

Białka ubić z cukrem, połączyć z resztą składników ciasta. Piec 50 min w tem. 180 C.
Galaretki rozpuscic w 0,5 l wrzatku. Wlac budynie rozrobione szklance zalewy z agrestu., zagotowac. Dadac maslo, rozpuscic , zdjac, z ognia. Biszkopt przekroic na 2 czesci i przelozyc lekko cieplym kremem:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helga 05.04.2011 15:42
ciekawe:))
Małgorzata113 27.03.2011 10:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak