Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenno-żytni 2 kromki
czarne oliwki bez pestek 4 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
masło lub margaryna do smarow.
ogórek konserwowy 1 szt
pasztet 4 (francuski)
suszone pomidory 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska na ciepło

Pomidora osączamy, kroimy na 4 części. Ogórka kroimy na 8 części, oliwki na połowy. Kromki chleba przekrawamy po przekątnej tak, aby powstały trójkąty. Smarujemy masłem. Na każdy trójkąt kładziemy po plastrze pasztetu, 2 połówki oliwek, 2 paseczki ogórka i ćwiartkę pomidora. Smarujemy musztardą francuską.
Zapiekamy przez 5 minut w piecyku (piekarniku) lub przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej (na maksymalnej mocy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 07.09.2011 12:17
rewelacja-wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak