Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPOLEONKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 5szklanek
budyń waniliowy 1szt
żółtko jajek 4szt
cukier 1szklanka
mąka 1szklanka
margaryna 1kostka
krakersy 2op

Przepis i sposób przygotowania na: NAPOLEONKA

4 szklanki mleka gotujemy z cukrem oraz kostką margaryny.
Pozostałą szklankę mleka wymieszaj z budyniem, mąką i żółtkami.
Tak przygotowany budyń wlej do gotującego się mleka.
Całość gotujemy aż masa zgęstnieje.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Ostaw do ostygnięcia. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 12.05.2012 00:37
super
Neetka90 12.05.2012 00:37
super
Neetka90 12.05.2012 00:37
super
jolita 01.04.2012 08:16
mniam
Natalia40 18.02.2012 22:09
rewelacja
edyta21 13.09.2011 08:29
mniam super
novita23 17.05.2011 08:26
mniaamm
Olaa 13.05.2011 09:49
uwielbiam
Mala 03.04.2011 21:48
jedno z moich ulubionych
kriso 27.03.2011 13:34
mniam mniam, w sam raz na niedziele
Małgorzata113 27.03.2011 10:45
świetny przepis
jolita 27.03.2011 09:57
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak