Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 10 dag.
marchew 10 dag.
seler 4 dag.
pietruszka 3 dag.
woda 2 szkl.
pomidory 6 dag.
szpinak 5 dag.
mąka 2 łyżeczki
mleko 2 szkl.
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, pokroić, zalać wodą i ugotować. Gdy będą miękkie dodać szpinak i pomidory i dalej podgotować. Wszystko przetrzeć. Z mąki i mleka przygotować zawiesinę, wlać do jarzyn i zagotować. Dodać soli i pieprzu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.04.2012 16:58
pycha zupka
Emilia21 13.07.2011 10:03
super
Emilia21 13.07.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak