Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet cielęcy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
jajko 1 szt
sól
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
masło 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek starty szczypta
cielęcina 15 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet cielęcy

Bułkę moczymy w mleku wyciskamy,dodajemy do mięsa i wbijamy jajko,doprawiamy solą,pieprzem,szczyptą gałki muszkatołowej,tymianku majeranku i rozmarynu,wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety.Folię aluminiową smarujemy masłem i układamy kotlety.Natkę pietruszki mieszamy z czosnkiem i dajemy na wierzch kotleta.Folię lekko zawijamy układamy na gorącej patelni i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 12 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.02.2012 18:12
smaczny :-)
Krystyna32 28.04.2011 16:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak