Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa Bunią inspirowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
olej ryżowy 2 łyżki
Łuskany słonecznik 3 łyżki
mieszanka przypraw
Papryka słodka mielona Prymat 1/10 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/10 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/10 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/10 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/10 łyżeczki
cukier 1/10 łyżeczki
Cebulka smażona Prymat 1/10 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/10 łyżeczki
cząber 1/10 łyżeczki
rozmaryn 1/10 łyżeczki
szałwia 1/10 łyżeczki
fasola szparagowa 30 dkg
Czosnek suszony Prymat 1/10 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/10 łyżeczki
tymianek 1/10 łyżeczki
oregano 1/10 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa Bunią inspirowana

c.d.
ziele angielskie Prymat - 1 szt
Fasolkę gotujemy na parze „al. dente”. W międzyczasie na suchej patelni prażymy słonecznik. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego fasolę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy posiekane ząbki czosnku oraz mieszankę przypraw i smażymy jeszcze przez 2 minuty. Podajemy posypaną prażonym słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak