Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z selera

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 20 dkg
cytryna 1 plasterek
mleko 1/4 litra
masło 2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
lód 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: puree z selera

Seler obieramy i nacieramy plasterkiem cytryny następnie kroimy na kawałki i gotujemy w mleku do miękkości,mleko odcedzamy,a seler miksujemy z masłem doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołowa.Dodajemy śmietanę i powoli mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 03.05.2012 09:57
superowe
melonik 03.05.2012 09:57
superowe
dianix 04.03.2012 14:01
interesujące, może być kiedyś wypróbować... hmm
Krystyna32 15.07.2011 08:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak