Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane gotowanym mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka gotowane 25 dag
cebula 1 szt
ziemniaki gotowane 4 szt
ogórki kiszone 4 szt
jabłko 1 szt
szczypiorek usiekany 3 łyżki
majonez 4 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane gotowanym mięsem

Jajka obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Mięso, cebulę, ziemniaki i żółtka przemleć w maszynce. Jabłko i ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa. Połowę majonezu wymieszać z musztardą, połączyć z farszem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Do każdego białka nałożyć mięsny farsz, polać pozostałym majonezem, posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.09.2013 12:04
pomysłowe :-)
olkaaa 16.02.2013 10:33
super przepis
IlonaAlbertos 09.12.2012 14:40
Takich jajek jeszcze nie jadłam.
Seba 03.10.2012 13:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak