Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg.
ziemniaki 0,5 kg.
cebula 20 dag.
tłuszcz 1 łyżka
sól - -
filet z dorsza 0,5 kg.
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

Cebulę obrać, umyć, pokroić i zeszklić na tłuszczu a następnie wymieszać z kapustą, zalać wodą i gotować, aż kapusta będzie miękka. Oddzielnie ugotować lekko pół twardawe, pokrojone ziemniaki. Ugotowane ziemniaki i odfiletowaną rybę dodać do kapusty, dorzucić listków laurowych, dosypać pieprzu, soli i wymieszać. Wszystko dusić ok. 40 min. Posypać pietruszką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak