Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO Z BRUKSELKĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg.
brukselka 0,5 kg.
ziemniaki 1 kg.
kostka rosołowa 2 sztuki
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
koper włoski - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO Z BRUKSELKĄ

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na większe kawałki. Brukselkę oczyścić i opłukać. Mięso pokroić jak na gulasz, zalać wodą, gotować pod przykryciem ok. 30 min. Do mięso dodać ziemniaki, pokrojoną cebulę, brukselkę, kostki rosołowe i gotować, aż ziemniaki zmiękną. Pod koniec dodać koper włoski, zieleninę, sól, pieprz, tłuszcz. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.09.2011 19:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak