Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Głowa smoka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

salami 20 g
świeża czerwona papryka 50 g
grecka oliwka z migdałem 1 szt
szparagi konserwowe 2 szt
rzodkiewka 2 szt
skorka cytrynowa paseczki 5 szt
kapusta pekińska 1/10 liścia
sos
majonez 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
pieczarki marynowane 5 szt
marynowane cebulki 3 szt
papryka marynowana 50 g
ogórek 50 g
makaron ryżowy 10 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Głowa smoka

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 3 minuty. Odcedzamy. Układamy na talerzu formując głowę smoka. Z pozostałych składników robimy oczy, nos, kły, rogi, grzywę itd.
Składniki sosu wkładamy do blendera i miksujemy przez 30 sekund. Sos podajemy osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 16.05.2011 09:18
dziękuję :)
Misiabe 27.03.2011 00:18
O jakie genialne!!!
Sylwia88 26.03.2011 22:09
świetne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak