Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk wołowy z masą paprykową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 kawałki
Przyprawa do mięs Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula 2 szt
masło 20 dkg
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk wołowy z masą paprykową

Mięso myjemy i nacieramy zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przyprawą do mięs,ziołami,solą i pieprzem.Pieczemy na patelni na rozgrzanym oleju.Jedną cebulę kroimy w talarki i smażymy do uzyskania złotego koloru.Drugą cebulę siekamy dodajemy masło,starty ząbek czosnku i ucieramy na jednolitą masę.Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do masy i mieszamy.Gorące befsztyki przekładamy na podgrzany półmisek na każdy kawałek nakładamy masę paprykową i posypujemy natką pietruszki.Z jednej strony półmiska układamy usmażoną cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.06.2011 12:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak